Skeelerroutes Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland kent diverse goede skeelerroutes. Hieronder vind je mooie skeelerroutes in Zuid-Holland. Klik op een route en zie de exacte details op een kaart.

Overzicht skeelerroutes Zuid-Holland

Knooppuntennetwerk Midden-Delfland

Een knooppuntennetwerk voor fietsroutes is een bekend systeem. In Midden-Delfland, het gebied tussen Rotterdam en Delft, is er zelfs een knooppuntennetwerk voor skeelerroutes. Geen vaste routes, maar je bepaalt zelf welke richting je op gaat en hoe lang je je route maakt. Je skeelert van knooppunt naar knooppunt aan de hand van de richtingborden die zijn geplaatst. In totaal is er een netwerk van 90 kilometer asfalt waar je heerlijk kunt skeeleren.

Bekijk hier de kaart van het knooppuntennetwerk of bekijk hieronder een aantal voorbeeld skeelerroutes in Midden-Delfland.

Voorbeeldroutes Midden-Delfland

Veilig skeeleren op de openbare weg

Bovenstaande skeelerroutes in Zuid-Holland gaan ook over wegen waarbij je het wegdek deelt met andere weggebruikers, waaronder auto’s. Het dragen van goede bescherming is daarom extra belangrijk, want andere weggebruikers kunnen onvoorspelbaar zijn en daardoor een valpartij veroorzaken. Zorg daarom voor een goede skeelerhelm en een beschermset voor polsen, ellebogen en knieën.

Weet jij andere goede skeelerroutes in Zuid-Holland?

Geef je tip dan door via info@skeelerenenskaten.nl en dan wordt die bij bovenstaande routes geplaatst.