De beste skeeler en skate apps

de beste skeeler en skate apps

Met skeeler en skate apps wordt het nog leuker om te skeeleren. Je kunt je sportieve prestaties bijhouden en zo inzicht krijgen in de afstand die je hebt afgelegd, je gemiddelde snelheid en topsnelheid, hoeveel calorieën je verbrandt hebt en er is zelfs een app die je vertelt of het wegdek geschikt is voor skeeleren en skaten.

Onder hardlopers en wielrenners is het heel populair om apps te gebruiken, maar wist je dat veel sport apps ook geschikt zijn voor skeeleren en skaten? De beste en populairste skeeler en skate apps zetten we hieronder voor je op een rij.

Sprint, ontwikkeld voor skeeleraars en schaatsers

Ten eerste is er de app Sprint. Sprint is een app speciaal ontwikkeld voor skeeleren en schaatsen door de KNSB. Je kunt in de app aangeven of een weg geschikt is om te skeeleren of dat het wegdek te slecht is. Daardoor worden goede en veilige skeelerroutes in kaart gebracht, wat deze app extra bijzonder maakt. Mooie skeelerroutes kun je opslaan en met anderen delen. En anderen dus ook met jou, zo ontdek je makkelijk goede routes.

Daarnaast meet de app ook je sportieve prestaties zoals we dat gewend zijn van de meeste work-out apps. Onder andere word je tijd en afstand gemeten. Aan de hand daarvan kun je zien hoe je skeelerprestaties zich ontwikkelen en jezelf uitdagen. Verbeter jij je zelf met snellere kilometertijden?

Download Sprint (Android & Apple)

Strava, or it didn't happen

Eén van de meest bekende en gebruikte sport apps is Strava. Deze app is geschikt voor vele sporten, waaronder skeeleren. Bij het starten van een activiteit kies je je sport, bijvoorbeeld inline skaten. De gratis versie van de app geeft je voldoende inzicht in je sportieve prestaties. Na afloop zie je op een kaart de afgelegde route en totale afstand. Ook vertelt de app je je gemiddelde snelheid en topsnelheid.

Segmenten zijn een leuk onderdeel van Strava. Dat zijn delen van je route of specifieke trajecten, waarvoor Strava specifieke metingen doet. Op die manier kun je je niet alleen op je totale workout verbeteren, maar ook op een segment. Skeeler een segment op maximale snelheid en kijk of je je topsnelheid kunt verbeteren.

De app ondersteunt ook andere sporten, zoals hardlopen, wielrennen, schaatsen. Daarmee is het een goede optie voor je alles-in-één sport app. Connect met vrienden en moedig elkaar aan. Strava biedt tegen betaling extra functionaliteiten voor de fanatiekeling. Ook is het mogelijk om Strava aan een sporttracker of smartwatch te koppelen.

Download Strava (Android & Apple)

About Author


Lars