Leren Skeeleren en Skaten

Steeds meer mensen gaan skeeleren of skaten in de zomermaanden. Groot gelijk, want het is hartstikke leuk om te doen. Om er het meeste plezier in te hebben, is het belangrijk om te goed te leren skeeleren of skaten. Met deze oefeningen heb je de basis snel onder de knie.

De voordelen van goed leren skeeleren

Goed leren skeeleren is belangrijk om de volgende redenen:

  • een goede houding voorkomt vermoeidheid of spierpijn
  • snelheid maken en behouden zonder overbodige inspanning
  • hoe meer controle je hebt, hoe veiliger skeeleren is

Zelf leren skeeleren

Aan de hand van een aantal basisoefeningen, kun je prima zelf beter worden in skeeleren. Zorg voor een rustige plek waar je op je gemak kunt oefenen. Dan beschik je binnen de kortste keren over een goede techniek. Vooruitkomen is misschien niet heel lastig, maar een goede techniek zorgt ervoor dat je met meer plezier skeelert.

Er zijn vier type oefeningen die helpen bij het krijgen van een goede techniek:

Toch liever les?

Heb je wat moeite met sommige onderdelen van het skeeleren? Dan is een les natuurlijk een uitstekende mogelijkheid om beter te leren skeeleren. Bovendien is het gezellig om met een groep te lessen. Skeelercursussen zijn er in alle vormen en maten. Afhankelijk van hoe goed je het wilt leren, kun je vaak kiezen voor een lange of korte cursus. Bij het samenstellen van de groepen wordt er bij de betere cursussen altijd naar ieders niveau gekeken. Zo kom je altijd in een groep terecht waarin iedereen zich zoveel mogelijk kan ontwikkelen.

Lees meer over het volgen van skeelerlessen

Goed skeeleren begint met een goede uitrustig

Het doen van oefeningen en het volgen van een cursus, helpt natuurlijk om beter te skeeleren. Maar een belangrijke voorwaarde is ook je skeeler uitrusting. Zorg daarom voor goede skeelers of skates, de juiste wieltjes en onderhoud je skeelers geregeld.