Skeelerroutes

skeelerroutes in NederlandDe ene skeelerroute is de andere niet. Nieuw asfalt is de prettigste ondergrond, maar dat vind je lang niet overal. En ook wil je wel eens een ander rondje skeeleren, maar wel zonder daarbij op slechte wegen te stuiten. Daarom staan hier de beste skeelerroutes in Nederland verzameld om je skeeler techniek in de praktijk te brengen. Ook handig als je op vakantie bent in eigen land en graag je skeelers meeneemt.

Skeelerroutes per provincie

Kies een provincie voor een overzicht van de beste skeelerroutes. Per provincie vind je op basis van plaatsnamen de skeelerroutes. Ook staat bij iedere route de afstand en een link naar een kaartje.

Boeken met skeelerroutes

Zelf een route toevoegen?

Ken je ook een goede skeelerroute en wil je die graag delen met andere skeeleraars? Dan kun je deze doorgeven via info@skeelerenenskaten.nl en wordt de route ook gepubliceerd op deze site. Het zou fijn zijn als je niet alleen een beschrijving van de skeelerroute, maar ook de link naar een kaartje mee stuurt (bv. via Google Maps).

Tip: verken een route met Google Maps

Heb je zelf een route op het oog of een bestemming waar je naartoe wilt skeeleren? Gebruik van Google Maps om de route vanuit huis te verkennen. Met behulp van de satelliet- en streetview beelden kun je ontdekken wat het wegdek is van jouw beoogde route. Liggen er klinkers of is er geen fietspad? Kijk dan of er een alternatieve weg is met betere skeeleromstandigheden. Zo voorkom je verrassingen onderweg en kun je met meer plezier skeeleren. Actuele omstandigheden kunnen natuurlijk altijd anders zijn, maar het is een goede manier om vanuit huis een route samen te stellen en verkennen.