Skeelerroutes Friesland

De provincie Friesland kent diverse goede skeelerroutes. Hieronder vind je mooie skeelerroutes in Friesland. Klik op een route en zie de exacte details op een kaart.

Overzicht skeelerroutes Friesland

De ultieme skeelerroute van Friesland

Friesland is natuurlijk bekend van de tocht der tochten: de Elfstedentocht. Behalve op de schaats, kun je deze route ook op de skeelers afleggen. Voor wie de uitdaging aan wil gaan, wacht er een pittige tocht van 224,4 kilometer. Het is een volle dag skeeleren, dus zorg ervoor dat je goed getraind en voorbereid op weg gaat.

Ben je nog niet zo goed getraind dat je deze tocht op één dag kunt maken? Dan kun je de route ook over verschillende dagen spreiden. Kies een gemiddelde afstand per dag en skeeler van overnachtingsadres naar overnachtingsadres.

Veilig skeeleren op de openbare weg

Bovenstaande skeelerroutes in Friesland gaan ook over wegen waarbij je het wegdek deelt met andere weggebruikers, waaronder auto’s. Het dragen van goede bescherming is daarom extra belangrijk, want andere weggebruikers kunnen onvoorspelbaar zijn en daardoor een valpartij veroorzaken. Zorg daarom voor een goede skeelerhelm en een beschermset voor polsen, ellebogen en knieën.

Weet jij andere goede skeelerroutes in Friesland?

Geef je tip dan door via info@skeelerenenskaten.nl en dan wordt die bij bovenstaande routes geplaatst.