Skeelerroutes Zeeland

De provincie Zeeland kent diverse goede skeelerroutes. Hieronder vind je mooie skeelerroutes in Zeeland. Klik op een route en zie de exacte details op een kaart.

Overzicht skeelerroutes Zeeland

Ronde van Zeeland

Als deze skeelerroute in Friesland een alternatieve Elfstedentocht is, dan heeft Zeeland een alternatieve alternatieve Elfstedentocht. De Ronde van Zeeland is een 200km lange skeelerroute die je door een groot deel van de provincie brengt.

Afhankelijk van je vertrekpunt en -richting, gaat de route van Schouwen-Duiveland naar Sint-Philipsland, Tholen, Zuid-Beveland, Walcheren en Noord-Beveland. Daarbij kom je onder andere langs de iconische Neeltje Jans, onderdeel van de Deltawerken. Gezien de enorme afstand is deze skeelerroute in Zeeland er zeker niet eentje voor beginners, maar gevorderde skeeleraars willen deze uitdaging vast aan gaan.

Veilig skeeleren op de openbare weg

Bovenstaande skeelerroutes in Zeeland gaan ook over wegen waarbij je het wegdek deelt met andere weggebruikers, waaronder auto’s. Het dragen van goede bescherming is daarom extra belangrijk, want andere weggebruikers kunnen onvoorspelbaar zijn en daardoor een valpartij veroorzaken. Zorg daarom voor een goede skeelerhelm en een beschermset voor polsen, ellebogen en knieën.

Weet jij andere goede skeelerroutes in Zeeland?

Geef je tip dan door via info@skeelerenenskaten.nl en dan wordt die bij bovenstaande routes geplaatst.